Mtwapa 23 nov 2011

Tillbyggnaden börjar nu bli färdig. Jag har tagit några bilder på våra HELT OTROLIGT fina sovsalar!!!!! De är nästan helt klara och just nu lägger vi kakelplattor på trappan upp till första våningen som inte ännu har fönster eller golv, men det viktigaste är att salarna blir färdiga innan Jul så att vi kan lägga in patienter.

Sedan vi gick med OBA-programmet (som innebär att en gravid mamma kan köpa en kupong för 1 Kr och få hela sin förlossning för) har antalet förlossningar i Zionkliniken ökat kraftigt. Det har gjort det svårt för oss att lägga in sjuka patienter, såsom tuberkulossjuka, vilka har blivit allt flera.

Jag har flyttat ner HIV-mottagningen och sjuksköterskan Jane har flyttat upp en våning för att på den mottagningen ta hand om gravida mödrar och ge vaccinationer till bebisarna. Britt-Marie (Joelsson), jag önskar att du kunde se hur fredagarna ser ut nu för tiden, hela övervåningen är full av BEBISAR! Det är en välsignelse! Men vi måste se till så att vi inte blandar dem med sjuka patienter för mycket.

Vi har tänkt bygga ett nytt förlossningsrum bakom observationsrummet, för nu sitter HIV-patienterna precis utanför förlossningsrummet. Ljudvolymen kan bli mycket hög när det är en förlossning, något som gör speciellt männen mycket obekväma, vilket man kan förstå. Men, vi får ta saker och ting i den takt vi har pengar. Nästa gång Ni skickar något, bestäm om ni vill att de ska gå till datoriseringen av patientjournalerna eller till förlossningsrummet och låt oss veta.

Pia Lind